Indlæg - EU regler omhandlende Rom

Indlæg - EU regler omhandlende Rom

Af Mads ”Romhatten” Heitmann

Rom er uden tvivl bedst kendt for at blive produceret i Caribien samt Syd- og Mellemamerika. Men selvom Rommens fødested er Caribien, findes den populære spiritus på alle breddegrader og bliver i dag både produceret i Europa, Afrika, Asien, Australien og USA.

Romkategorien er ikke geografisk afgrænset som for eksempel Cognac, Bourbon eller Skotsk whisky, og det gør det vanskeligt at lave internationalt gældende regler for, hvornår indholdet at en flaske faktisk er rom – indtil videre har det vist sig at være umuligt. Dette giver imidlertid en bredt favnende spirituskategori, som dels er rommens styrke, men som også i nogle tilfælde kan være rommens svaghed.

Som medlem af EU har vi dog i Danmark nogle få men ret væsentlige retningslinjer, for hvad der må sælges som rom, og hvad der ikke må.

Rom i EU:

>         Rom skal være gæret på sukkerrør

>         Rom skal indeholde min. 37,5 % alkohol

>         Rom må ikke indeholde tilsat smag

>         Rom må gerne tilsættes sukker (op til 100 g/L)

>         Rom må gerne tilsættes karamelfarve (E150D)

>         Rom må gerne sælges både lagret og ulagret

Overholder indholdet af en flaske rom ikke de tre første regler, er det ulovligt jf. EU-lovgivning at skrive ”rom” på etiketten af flasken. Det er fx derfor, at den klassiske Captain Morgan Spiced Gold ikke kan godkendes som værende en rom.

Vi bakker op om disse regler.

AuRhum

 

Posted on: 6. juni 2018Lindy

Skriv et svar